Проекти

ScaleFocus се класира за финалите на престижен конкурс

CIO Media

Българската ИТ компания с динамична 3-годишна история ScaleFocus ще представи България на финала на конкурса European Business Awards. Фирмата премина през всички предишни етапи на престижния международен конкурс, който отличава най-успешните фирми от 33 държави в Европа. Компанията спечели отличието Ruban d'honneur (букв. „лента на честта“) в категорията за бизнес с оборот до 25 млн. евро и ще представя страната ни на финала през май 2015 г. в Лондон.
Впрочем Vivacom спечели същото отличие, в категорията за бизнес с оборот над 150 млн. евро.

През последните месеци ScaleFocus открива между 10 и 20 нови работни места на месец. От създаването си досега компанията финансира своя ръст със собствени средства. От стратегическа гледна точка като потенциални бъдещи пазари фирмата определя Близкия и Далечния Изток.
„Големият въпрос на българската икономика е как да превърнем нашите компании в инвеститори, а не само ние да търсим чужди такива”, споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, по повод отличието. „Българските компании могат да са мултинационални. От България се тръгва трудно, но това трябва да ни направи много по-силни. В България може да се прави стабилен бизнес, който да играе успешно на международната сцена“, допълва той.

Пламен Цеков, ScaleFocus

Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus

ScaleFocus e основана от трима български ИТ професионалисти преди 3 години. За 2014 г. тя регистрира близо 100 процента ръст по оборот, като за предходните две години (2012-13) този ръст е почти 180 процента. ScaleFocus има офиси в София, в Пловдив и в Лондон. Скоро планира откриване на представителство в Германия. През изминалите 12 месеца оборотът в България и чужбина е около 9,5 млн. лева. Компанията се състои от над 200 служители, а стремежът е техният брой да достигне над 500.

Конкурсът European Business Awards се провежда за осма поредна година и преминава през няколко етапа. На първия етап 24 хил. фирми от 33 държави се съревновават за отличието National Champion. Получават го само 709 от тях. На този етап България е представена от 15 компании, 8 от които в областта на ИКТ.
Паралелно с това, журито присъжда отличието Ruban d'Honneur.  На втория етап фирмите се съревновават за титлата National Public Champion. Тук от страната ни е избрана само ScaleFocus.  Носителите на отличието Ruban d’Honneur и избраните компании за National Public Champion ще представят страните си на големия финал на European Business Awards през май 2015 г. в Лондон. Ruban d'honneur  от България получават 2 фирми, в 2 различни категории – ScaleFocus, в категорията бизнес с оборот до 25 млн. евро и Vivacom, в категорията Бизнес с оборот над 150 млн. евро


X