Проекти

VMware обяви ден на отворени врати

CIO Media

Vмware анонсира ден на отворените врати в развойния си център в София. Събитието  ще се проведе на 4 юни. Предвидени са 3 паралелни технологични трака, дискусионни панели и неформални срещи с водещи инженери във VMware. Участниците ще имат възможност да видят най-големия център за разработки на VMware в EMEA, да научат повече за ключови технологии на компанията като представената наскоро единна платформа за хибридния облак и популярния софтуерно дефиниран център за данни, да работят с код в реална среда и научат повече за добрите практики в създаването на водещи виртуализационни решения.

Събитието е безплатно и насочено към софтуерни разработчици с опит – регистрацията е отворена онлайн на адрес http://openhouse.vmware-bulgaria.com/ (местата са ограничени).

Една от основните теми в програмата на форума е представената от VMware тази година единна платформа за виртуализация на ресурсите в хибридния облак – изчислителни, мрежови и такива за съхранение на данни. Технологията позволява на потребителите да обединят публични и частни облачни ресурси, като в зависимост от специфичните си нужди управляват защитени облачни или традиционни приложения в унифицирана среда. Участниците ще имат уникалната възможност да научат първи за редица конкретни решения и услуги, част от тази платформа и разработени от екипи в София.

Технологичните сесии на събитието предлагат фокус и върху Software Defined Data Center (SDDC) или дата център от ново поколение, управляван изцяло и автоматично от софтуерни приложения. Това е нов подход към инфраструктурата, предлагащ на бизнеса по-голяма гъвкавост и ефективност, непрекъсваеми услуги и оптимизация на разходите.

Интерес предизвиква и презентацията на т.нар. Borathon – иновативен формат на състезание, разработен от VMware, който предоставя възможност за редица експерименти с оригинални идеи и работа с мощни програмни инструменти.

Денят на отворени врати се провежда за седма поредна година в София.


X