Проекти

SAP отчита над 130% ръст на продажбите в България

CIO Media

„През 2015 г. SAP България реализира над 130-процентов ръст на годишна база. 54% от общите приходи на компанията са базирани върху решения, свързани с електронната търговия и omni-channel като SAP Hybris, C4C, GKPOS“, заяви Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, и регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа по време на среща с медиите.

27% от продажбите на SAP в България са в сектора на бързооборотните стоки, а 12% от сделките са от облачни абонаменти и услуги, споделиха още представителите компанията.  Според тях тези резултати показват готовността на българския пазар да ползва облачни услуги с темповете на големите западни пазари.

Румяна Тренчева, SAP България

Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България


„Две са основните тенденции за развитие на бизнеса ни за 2016г. - миграция към S/4HANA и отварянето на HCP платформата към партньорската екосистема на SAP от местни компании-разработчици“, каза Румяна Тренчева.

Впрочем над 650 професионалисти работят в развойното звено на SAP в София, като 200 от тях разработват HANA Cloud Platform.
„През последните две години развойният център на SAP в България е в основата на стратегията на компанията на глобално ниво“, каза Радослав Николов, управител на SAP Labs България.


Радослав Николов, SAP Labs България

Радослав Николов, управител на SAP Labs България


По време на събитието компанията BGBS бе отличена като най-добър облачен партньор на SAP в България за 2015 г.X