Проекти

VMware оборудва модерна зала във ФМИ

CIO Media

 

Днес, в сградата на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с подкрепата на VMware България беше открита изцяло реновирана компютърна зала, в която студенти от различни специалности ще могат да развиват своите знания и умения. С тази инициатива VMware България и ФМИ на Софийския университет затвърждават своето дългогодишно партньорство за по-качествено и практически ориентирано образование за студентите. 

 „Във VMware вярваме, че успешният утрешен ден зависи от упоритостта ни днес. Щастлива съм, че в лицето на ФМИ откриваме съмишленик, с когото заедно да работим за подобряване на образователната среда и изграждане на таланти вече 9 години“, сподели Диана Стефанова, Изпълнителен директор на VMware България. 

 

Залата откри и деканът на ФМИ доц. д-р Евгения Великова. „Почти десетилетие с VMware градим стабилни основи за по-качествено образование за нашите студенти. Вярвам, че сътрудничеството ни ще помогне на нашите възпитаници да открият вдъхновение и желание, които да ги направят успешни утре“, сподели доц. д-р Евгения Великова. 


VMware оборудва модерна зала във ФМИ

© CIO Media, Cio.bg

С подкрепата на VMware залата е оборудвана с презентационна техника и удобства като „вълшебна боя“, която замества традиционните дъски за писане. Инвестицията на VMware е част от стратегията на компанията за развитие на ИТ образованието в страната, която включва редица образователни програми като академията по програмиране Talent Boost, сертификационни курсове по виртуализация в рамките на VMware IT Academy, лекции и семинари на технически теми, финансова подкрепа за осъществяването на различни събития като ежегодния хакатон на ФМИ, кариерния форум и други. Дългогодишното партньорство между ФМИ и VMware е добър пример за създаване на устойчива и ползотворна среда за развитие на студентите. 

X