Проекти

Мобилно приложение на Овергаз улеснява шофьорите на автомобили на метан

CIO Media

Овергаз е най-голямата частна газова компания в страната. Дружеството изгражда и експлоатира газоразпределителни мрежи и продава синьо гориво на крайни потребители. Дължината на газовата инфраструктура е над 2200 км, а услугите й ползват над 55 хиляди битови и 3000 индустриални абонати.

Компанията непрекъснато се стреми да осигурява и подобрява комфорта на своите потребители, както и да предоставя допълнителни елементи на обслужване, свързани с повишаване на удобствата и информираността при употребата на природен газ.

Според последните статистически данни в България се движат над 60 хил. коли на природен газ, което нарежда страната ни на 6-о място в Европа по брой коли на метан. Това са 60 хиляди шофьори, които всекидневно зареждат своите автомобили с гориво. "За да бъдем от полза именно на тях, решихме да създадем CNG Net", обяснява Сергей Андреев, заместник изпълнителен директор "Информационно-управленски системи", Овергаз Инк.

Приложението CNG Net

CNG Net предоставя подробна информация за всички метанстанции и сервизи на метанови уредби в България. Апликацията дава възможност на потребителите за секунди да намерят най-близка до локацията си метанстанция. Чрез връзка с навигацията на телефона приложението отвежда водачите до избраното от тях място за зареждане.

Основните функционални възможности на CNG Net включват: информация за местонахождението на действащите автомобилни компресорни станции и сервизи за автомобилни уредби на природен газ на територията на цялата страна, навигация до тях, планиране на маршрутите, допълнителна информация за услугите, предоставяни от обектите, текущите цени на горивото и актуални новини от бранша.


Мобилно приложение на Овергаз улеснява шофьорите на автомобили на метан

© CIO Media, Cio.bg

"Цялата информация е събрана и достъпна на едно място - образно на "един клик разстояние", в джоба на заинтересования потребител и достига по лесен начин до него. Менюто е изключително лесно и гарантира удобна и интуитивна работа", уточняват от Овергаз.

Партньор на Овергаз в изпълнението на проекта е Methodia Web. "Екипът от разработчици на Methodia Web познава добре спецификите на нашия бизнес и могат най-точно да създадат технологични решения, с които да бъдем в полза на потребителите ни", споделя Сергей Андреев.


Мобилно приложение на Овергаз улеснява шофьорите на автомобили на метан

© CIO Media, Cio.bg

Приложението е налично за Android и iOS решения, като и двете приложения са native, създадени с инструментите на Google и Apple за мобилни приложения.

Резултати и ползи

Приложението може да се изтегли напълно безплатно от Google PlayStore и Apple AppStore и да се инсталира на всички мобилни устройства с операционна система Android или iOS, обясняват от Овергаз.

По думите на компанията приложението улеснява всекидневието на собствениците на автомобили на метан, като с негова помощ те могат да планират спокойно всяко свое пътуване, без да се притесняват къде могат да заредят гориво или към кой сервиз да се обърнат за обслужване на тяхната кола.

CNG Net също е в полза на метанстанциите и сервизите, за да могат бързо и лесно да достигнат до своите клиенти. Чрез платформата те могат ежедневно в реално време да обновяват информацията в своите профили. "Приложението осигурява възможност всички участници на пазара да бъдат партньори в нашия проект. Така например, всяка метанстанция и/или сервиз може да конфигурират разширен профил на обекта/обектите си. Той ще включва освен снимка, контактна информация и данни за предоставяните услуги на метанстанцията/сервиза за автомобили на природен газ. За метанстанциите е осигурена възможност за публикуване на актуалната цена на горивото", уточнява Сергей Андреев.

В допълнение секцията за новини в приложението осигурява възможност за ревюта на нови модели автомобили на природен газ, както и за споделяне на актуални браншови новини, заключават от Овергаз.


X