Проекти

Progress пуска с отворен код UI библиотека за Windows приложения

CIO Media

Progress обяви днес, че пуска с отворен код Progress Telerik UI for Universal Windows Platform (UWP) – пакет от нативни UI контроли за създаване на Windows приложения. Компанията е в процес на даряването им на .NET Foundation с цел подкрепа развитието на .NET екосистемата. Progress Telerik UI for UWP е популярна библиотека сред общността на Progress от 2,1 милиона разработчици.„От създаването си преди 15 години .NET е в основата на екосистемата от разработчици на Microsoft. Откакто пуснахме първите си RAD контроли през 2002 г., ние сме активна част от тази общност“, каза Фарис Суайс, старши вицепрезидент и генерален директор за Developer Tooling в Progress. „С това дарение разширяваме подкрепата си към .NET екосистемата и допринасяме с нашия богат опит с инструментите за разработка за следващото поколение Windows приложения за телефони, таблети и десктопи. За нас отвореният код означава точно това – да дадем на разработчиците точните и основополагащи технологии и знания, както и иновативни инструменти, с които да отговорят на сложните изисквания за създаване на приложения, и да им помогнем да бъдат по-продуктивни.“

Сега, когато Progress Telerik UI for UWP е с отворен код и част от .NET Foundation, .NET разработчиците могат не само да се възползват от наличните му възможности, но и да имат достъп до и да допринасят за над 20 UI контроли за създаването на Windows приложения с обща база код, работещи на различни устройства на Microsoft. Сред тях са някои от популярните и критични за бизнеса контроли като „Grids“, „Charts“, „DataForm“ и „ListView“.

Progress Telerik UI for UWP е част от Progress Telerik DevCraft – най-пълният .NET пакет за уеб, мобилна и десктоп разработка. 


X