Проекти

София е домакин на Балканската конференция по бизнес анализ

CIO Media

Софийската секция на Международния институт по бизнес анализ (МИБА) е домакин на третата Балканска конференция по бизнес анализ. Форумът ще се проведе на 6-7 октомври 2017 г. в Ramada Sofia City Center, София. Съорганизатори са сръбската, румънската и словенската секции на МИБА.

Конференцията събира специалисти в областта на бизнес анализа, обменящи знания и опит относно стратегическо планиране, подобряване на бизнес процесите и ефективността в организациите и управление на изискванията към софтуерните системи.  

конференцияСъбитието се провежда за трета поредна година, и за първи път в България. В предходни години домакини са били Белград (2015) и Букурещ (2016). Поради нарастващият интерес тазгодишното издание се очаква да събере близо 300 участници от 14 държави от Източна Европа. 

Повече за Балканската конференция по бизнес анализ можете да научите на електронната страница на balkanbaconference.org

Международния институт за бизнес анализ – МИБА International Institute of Business Analysis – IIBA е най-престижната професионална организация на бизнес анализатори в света. В нея членуват професионалисти, които работят за установяването и поддържането на общоприети стандарти и добри практики в областта на бизнес анализа. Създаден през 2003 г. в Канада, институтът има над 29 хил. члена  по света. МИБА създава най-пълната колекция от знания и добри практики в тази област Business Analysis Body of Knowledge – BABOK. Институтът е въвел и критериите за сертифициране на професионалист по бизнес анализ Certified Business Analysis Professional – CBAP. 

Софийската секция на МИБА е създадана през 2009 г. При основаването си е петатата в Европа след Великобритания, Франция, Италия и Турция. Настоящият президент на структурата е Мариана Митевска. В момента в секцията членуват 49 изявени професионалисти.

X