Проекти

БОРИКА с благотворителна инициатива в подкрепа на фондация „Нашите недоносени деца“

CIO Media

През месец ноември БОРИКА стартира благотворителна инициатива под наслов „Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство“. В периода от 10 ноември до края на годината, за всеки нов или подновен електронен подпис B-trust, компанията ще дари 1 лев на фондация „Нашите недоносени деца“. Събраните средства ще бъдат инвестирани в закупуването на специализирано оборудване за първия център у нас, посветен на нуждите на недоносените деца и техните семейства - „Малки чудеса“. Освен това, БОРИКА ще заплати режийните разходи и консумативите за центъра за следващата една година.

 

 

Центърът ще бъде открит на специално събитие на 17 ноември - Световния ден на недоносените бебета. Създателите му целят да се задълбочи подкрепата и да се разшири спектърът на услугите в помощ на семействата с преждевременно родени бебета. В центъра ежедневно ще се провеждат консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене. Родителите и децата ще имат възможност да посещават психотерапевтични групи и групови занимания, включително лекции на теми, засягащи отглеждането на недоносените деца.

Притежателите на електронен подпис B-trust, както и новите клиенти на услугата, също могат да допринесат за кампанията като подновят своя или закупят нов подпис до края на годината. Понастоящем, БОРИКА е най-големият доставчик на услугата квалифициран електронен подпис в страната.

Желаещите да заявят нов или подновят своя подпис могат да го направят онлайн в сайта на електронната услуга, на адрес www.b-trust.org или в търговските офиси на БОРИКА в страната. Така те ще станат част от каузата на фондация „Нашите недоносени деца“.

Партньорство между БОРИКА и фондация “Нашите недоносени деца” стартира през 2016 г. и прераства в идеята и реализацията на настоящата кампания. „Статистиката за преждевременно родените бебета у нас е изключително тревожна – те представляват най-голямата група пациенти сред децата, а броят им продължава да нараства. Именно това ни накара да обърнем поглед към проблема и да станем съпричастни на каузата на фондацията“, споделя главният изпълнителен директор на БОРИКА - Мирослав Вичев. „Вярваме, че по този начин ще осигурим още една възможност на малките герои да се справят в тежката битка за оцеляване“, споделя още той. 


X