Проекти

Конференцията DevReach отново стана най-значимото събитие за софтуерни разработчици в Централна и Източна Европа

CIO Media

За девета поредна година конференцията на DevReach се превърна в най-значимото събитие за софтуерни разработчици в Централна и Източна Европа. Тя събра над 500 специалисти от близо 20 държави, а сред лекторите бяха световно признати технологични експерти като Питър Пол Кох, Ерик Лорънс, Бърк Холанд, Скот Ади, Ед Шарбено.

Организаторите на събитието от софтуерната компания Progress изтъкат, че именно в България е най-големият им развоен център. „Горди сме с успеха на DevReach и с приноса й през годините към местната ИТ общност“, коментира Тод Англин, вицепрезидент „Продукти“ в Progress.

За два дни (13 и 14 ноември) бяха изнесени над 30 практически лекции, сред който най-посещавани бяха презентациите за изкуствен интелект и машинно обучение.


Конференцията DevReach отново стана най-значимото събитие за софтуерни разработчици в Централна и Източна Европа

© CIO Media, Cio.bg

Пейдж Бейли, старши разработчик „Облачни решения“ в Microsoft, обясни как компаниите могат да се възползват от възможностите на машинното обучение, без да наемат огромни екипи от експерти по данни. Джен Лупър от екипа „Връзки с разработчици на мобилни приложения“ в Progress представи как мобилните приложения могат да станат по-умни чрез възможностите на машинното обучение и NativeScript - платформа с отворен код на Progress за създаване на приложения с Angular, TypeScript и JavaScript.

Тази година участниците в конференцията подкрепиха програмата „Готови за успех“ на Фондация Bcause и събраха 4500 лв. С тези средства ще се осигурят четири годишни стипендии на ученици, лишени от родителска грижа.


X