Проекти

Облакът в помощ на разрастващите се фирми

CIO Media

Мария Динкова

Облачната инфраструктура (IaaS) е особено ценна за организациите, които се разрастват с бързи темпове и трябва в кратки срокове да се адаптират към новите условия. Фармацевтичната компания Vedra International се оказва в такава ситуация. Преди около две години тяхната комуникация с клиенти започва да надвишава значително техническите възможности на използваните ИТ услуги, което ги насочва към търсене на ново решение.

От Vedra International се обръщат към своя партньор при хостинг услугите – ICN.Bg. Проектът се изпълнява през 2016 и включва разполагане на електронните пощи и ERP системата в облачна среда. „Разчитаме на екипа на ICN.Bg от дълги години. Още преди да мигрираме в облака, използвахме споделен хостинг от ICN.Bg“, отбелязва Владимир Петров, ИТ мениджър и маркетинг специалист на Vedra International.

Преди стартирането на проекта служебните пощи и уебсайтът на компанията (vedrainternational.eu) са в споделена хостинг среда. С разрастването на бизнеса обаче значително се увеличава интензивността на имейл комуникацията и лимитите, които поддържа споделяният хостинг, се оказват недостатъчни. Това е критичен момент за Vedra International, тъй като ежедневното общуване с партньорите и клиентите е от изключително значение за дейността на компанията.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X