Проекти

Благотворителност не само по Коледа

CIO Media

Деница Дженева

И АЗ МОГА / I CAN TOO е благотворителна организация, която помага на деца със специални нужди и техните семейства. Създадена е през 2006 в България като частна инициативa от живеещата от двадесет години в Германия Нели Радева. Програмите на I CAN TOO целят подобряване качеството на живот на деца със специални нужди и интегрирането им като равноправни членове на обществото. И АЗ МОГА създава социални инициативи, образователни, културни и медийни събития за промяна на обществената нагласа към тези деца. Помага за предоставяне на възможности за социалното им включване и застъпване за техните права. Набира средства и инвестира в създаването на терапевтични центрове за деца със специални нужди. И АЗ МОГА помага на над 650 деца със специални нужди и техните семейства в цялата страна и подкрепя три съществуващи терапевтични центъра в гр София. 

Преди новия сайт

„За да e по-ефективна работата ни, беше необходимо да създадем модерен и функционален сайт“, казват от И АЗ МОГА. „Това беше причината да започнем да мислим сериозно по тази тема. Направихме проучване на сайтове на световни организации и анализирахме как работят, за да създадем нещо с повече функционалности и в крак с времето“, допълват те.

Процесът на разработка преминава през различни фази. I CAN TOO съществува на благотворителен принцип, следвайки мотото, че всеки може да се включи с това, което може най-добре.

В търсене на правилния партньор, който да разработи новия сайт безвъзмездно, организацията стига до ScaleFocus, която приема да създаде и поддържа новото уеб присъствие на И АЗ МОГА про боно.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X