Проекти

Дигиталната концепция за продажба на мебели на Arkithema превръща месеците в дни

CIO Media

Иван Гайдаров

Производството и продажбата на мебели трудно се асоциират с понятието дигитализация. Обикновено тази сфера се свързва с ръчен труд и прашни цехове, а поръчката, изработката, доставката и монтажът на едно подобно обзавеждане могат да отнемат месеци.

“Когато някой иска да обзаведе дома си с мебели по размер, се сблъсква с известни предизвикателства. Едно от тях е свързано с това, че точната цена се формира след дълги уточнения и продължителен процес на проектиране, калкулиране и комуникация. Това изключително много затруднява и забавя взимането на решение от страна на клиентите. Допълнително формирането на цената е процес, често белязан от редица субективни фактори, като личната преценка на консултантите например”, обяснява Христо Ташев, съосновател на стартъп компанията за изработка на кухни и гардероби Arkithema, която си е поставила за цел да опрости и улесни процеса по закупуване на мебели по размер, като “автоматизира и оптимизира някои от основните му етапи”. За целта екипът на компанията решава да се възползва от възможностите, които дават дигиталните решения по отношение на цялостната организация на изработката и доставката на мебели по размер.

Ценовият асистент на Arkithema

За да оптимизират процеса и скъсят времето от взимането на мерките до монтажа на мебелите, в Arkithema решават да интегрират в интернет страницата си функция, която помага на клиентите да пресметнат с максимална точност стойността на инвестицията от домашния си компютър.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X