Проекти

Инстантното издаване на карти – следващата крачка в банковото обслужване

CIO Media

Мария Динкова

В модерната дигитална епоха потребителите имат различни представи и идеи за това какво трябва да предлага една банка. За да инвестират своите средства в нея, тя трябва да отговоря на непрекъснато увеличаващите се изисквания по отношение на новите технологични решения. Именно затова финансовите институции се надпреварват усилено, за да предоставят по-добро изживяване и обслужване на своите клиенти. Вложените инвестиции и отделеното време за подобни проекти определено си струват. Онези банки, които успеят да осигурят идеалните решения за своите потребители, спечелват тяхната лоялност за дълъг период от време.

Инстантното издаване на карти е услуга, която попада именно в тази категория. Затова Тексим банк взимат решение да я разработят, предоставяйки по-бърз и ефективен престой на потребителите в клоновата си мрежа. „Банките в момента, борейки се за пазарен дял и за подобряване на обслужването, търсят начини клиентът да работи дистанционно, да използва алтернативни канали, да не му се налага по една и съща причина да посещава няколко пъти офис. Тъй като картовият бизнес е едно основно направление в банковите услуги, ние си поставихме за цел да се спести времето на потребителя при получаване на карта – било то дебитна или кредитна“, разказва Цветан Григоров, ИТ мениджър в Тексим банк.

Самият проект е реализиран сравнително бързо, като работата по него отнема малко повече от половин година. През август 2018 услугата се пуска пилотно в четири офиса в София и след нейното успешно приемане от началото на декември тя се предлага във всички клонове на финансовата институция. Потребителите вече не трябва да чакат няколко дни да получат своята пластика, а могат направо да си я вземат от офиса, който са посетили. Григоров изтъква, че към момента по-голямата част от картите на банката се издават по новия начин и без съмнение клиентите го предпочитат и избират пред стандартния.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X