Сигурност

Хакерската група Anonymous създава собствена социална мрежа

CIO Media

Групата, която атакува сайтовете на Пентагона, Държавния департамент на САЩ, Bank of America и много други организации се зае със създаване на собствена социална мрежа, наречена AnonPlus.
Както отбелязва блогът Mashable, решението за създаване на собствена социална мрежа, вероятно е взето от хакерите след като бе закрит акаунта им в Google+. Към момента на адрес anonplus.com е публикувана страница, на която се разказва за плановете в близко бъдеще да стартира пълноценна платформа, в която да могат да общуват хора, споделящи възгледите на хакерите.

Анонимните, хакери

Според представителите на Anonymous, новата социална мрежа ще бъде напълно свободна и нейните потребители не трябва да се опасяват от цензура или блокиране на акаунти. На сайта ще могат да се регистрират не само членове на хакерската група Anonymous, а и всички желаещи. “Няма да бъде лесно да се реализира този проект, предназначен за всички, които искат да видят по-добър Интернет, от сегашния”, се казва в съобщението на хакерите.

Групата Anonymous придоби огромна известност след атаките насочени към сайтовете на компании като PayPal, Amazon, Bank of America, Visa, Mastercard, Apple, а също така Пентагона, Държавния департамент на САЩ и много други организации. Неотдавна хакерите-активисти атакуваха сървъра на военния доставчик Booz Allen Hamilton, като откраднаха над 90 хил. e-mail адреси на военни.
В края на юни Anonymous се обедини с друга известна хакерска група - Lulz Security, отговорна за серия от мащабни атаки, включително към сайтовете на компанията Sony, ЦРУ, британската полиция и др.

Източник: www.techspot.com


X