Сигурност

Какво трябва да знаете за софтуера за управление на пачове

CIO Media

Мери К. Прат, CSO, САЩ

Софтуерът за управление на пачове помага на ИТ отделите да получават, тестват и инсталират промени в кода на приложенията в дадено предприятие. Той помага и да се направи оценка на уязвимите места в софтуера, да се определят приоритетните пачове и да се изготвят отчети за дейностите и статуса им.

„Софтуерът за управление на пачове помага на компаниите с всички проблеми по менажирането на промените, които съществуват“, казва Терънс Козгроув, анализатор в Gartner. „Полезен е за спазване на прозорците за поддръжка и извършване на операции, които да направят този процес възможно най-гладък. След това ще ви докладва за вашата успеваемост и статус на съответствие“, допълва той.

Софтуерът за управление на пачове е от критична важност в ИТ средите днес, тъй като успешното инсталиране на пачове (голяма част от които оправят проблеми с уязвимостта в кода, от които могат да се възползват хакери) става все по-сложно и все по-важно. Компаниите обикновено имат най-различни операционни системи и приложения, които работят на различни устройства, разположени на различни места (локално или в облак, на локални устройства или отдалечени и мобилни крайни точки). Това прави следенето и приоритизирането на пачовете сложна задача без наличието на електронни инструменти.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X