Сигурност

13 инструмента за по-добра защита при Android (част 2)

CIO Media

Антивирусните програми отдавна вече са задължителни не само за компютрите, но и за всички останали устройства, които ежедневно използваме на работа или у дома и които се нуждаят от също толкова добра защита. Оценяването на германската лаборатория AV-TEST от септември 2018 показва кои са 13-те най-добри антивирусни инструмента за Android.

5. Bitdefender Mobile Security Version 3.3

Bitdefender Mobile Security открива 100% от Android малуера в реално време. Едно от основните предимства на приложението е, че то не влияе на живота на батерията и не забавя скоростта на работа на устройството. Освен това от AV-TEST не засекли нито едно фалшиво предупреждение по време на инсталирането и използването на легитимните приложения от Google Play и от трети страни.

За разлика от някои други приложения за защита от зловреден софтуер Bitdefender’s Mobile Security предлага функционалности срещу кражба, включително дистанционно заключване и локализиране, а също така безопасно уеб сърфиране и защита срещу фишинг. Приложението обаче не включва филтриране на съобщенията или блокиране на обаждания, а също така не поддръжка всички видове криптиране. Допълнителните функционалности, които не са включени в оценяването, са заключване на приложението, съветник по неприкостновеността и VPN поддръжка.

6. F-Secure safe 17.4

F-Secure Safe открива най-новите Android заплахи в реално време с 99,9% успеваемост. Приложението не източва батерията, не влияе на работа на устройството и не генерира твърде голям трафик. Фалшивите предупреждения по време на инсталация и използване на легитимни приложения от Goole Play са били нула, но приложението е показвало такива предупреждения при приложения от трети страни. То разполага с опции против кражба (дистанционно заключване и локализиране), блокиране на обажданията, безопасно сърфиране, родителски контрол и приложение за неприкосновеност.


13 инструмента за по-добра защита при Android (част 2)

© CIO Media, Cio.bg

7. G Data Internet Security 26.4

G Data Internet Security разполага с повече функции в сравнение с много от своите основни конкуренти. Тестовете показват, че то предлага дистанционно заключване и локализиране, блокиране на обаждания, филтриране на съобщения, безопасно сърфиране и родителски контрол. Единствено при това приложение липсва възможност за запаметяване на данните на SD карта или в облака, както и за поддръжка на каквото и да е криптиране.

Internet Security открива Android малуер със 100% успеваемост. При него също така животът на батерията не намалява, работата на устройството протича нормално и не генерира твърде голям трафик. Приложението не дава фалшиви предупреждения по време на инсталацията и използването на легитимни приложения от Google Play и трети страни.

8. Kaspersky Lab Internet Security Version 11.17

Kaspersky Lab Internet Security Version успява да засече 100% от последните типове зловреден софтуер за Android в реално време. То не влияе на живота на батерията, не забавя работата на устройството и не генерира твърде голям трафик. Наборът от функции при него е по-малък, като то включва дистанционно заключване и локация, блокиране на обаждания, филтриране на съобщения, безопасно сърфиране и защита срещу фишинг.

9. McAfee Mobile Security Version 5.0

McAfee Mobile Security Version открива бъгове в реално време в 99,9% от случаите. Функциите при това приложение са впечатляващи, включително пълен набор от инструменти срещу кражба, блокиране на обажданията, безопасно сърфиране, родителски контрол и възможност за запаметяване на лични данни на SD карта или в облака. Mobile Security не поддържа всички типове криптиране обаче.


Очаквайте продължение!


X