Сигурност

Защо трябва да използвате VPN разширение за вашия интернет браузър

CIO Media

Интернет сигурността и неприкосновеността на личните данни са много актуална тема. С увеличаването на киберпрестъпността всяка година хората търсят нови начини да запазят своята безопасност. Според Global Web Index 25% от интернет потребителите са използвали VPN (Виртуална частна мрежа), за да криптират своя интернет трафик за предходния месец.

Освен обичайните VPN приложения, разширенията за браузъри за сигурност също набират популярност. Тези разширения са особено удобни, ако искате да запазите навиците си за сърфиране в тайна.

Ако искате да запазите сърфирането си в тайна, но не е нужно да криптирате целия интернет трафик, едно надеждно VPN разширение ще ви помогне,” казва Руби Гонзалес, началник на отдел "Комуникации" в NordVPN. “Освен това разширенията на браузъра обикновено са по-леки и по-бързи от стандартните VPN приложения, така че можете да превключвате между местоположенията за секунда".

 

Ето и четири причини, заради които трябва да използвате VPN разширение за браузър

Пазите IP адреса си в тайна

Този инструмент помага да защитите вашия интернет трафик и да скриете IP адреса си. Когато се свързвате с отдалечен VPN сървър, вашите онлайн дейности са кодирани и на устройството ви е зададен IP адресът на този VPN сървър. Така изглежда, че се намирате на друго място.

Безопасен достъп до услуги и уебсайтове

Леките разширения за Chrome и Firefox помагат за безопасен достъп до любимите сайтове дори ако те не са защитени от HTTPS. Много блогове, забавни уебсайтове и форуми все още не предлагат HTTPS криптиране, което означава, че шпионите могат да видят какво правите, докато сърфирате. Когато VPN разширението е активирано, може да сте сигурни, че сърфирането ви е поверително и безопасно.

Избягвате зловреден софтуер и досадни реклами

Магическата функция CyberSec ви предпазва от злонамерен софтуер и други кибер заплахи, които искат достъп до устройството яи. Има я на разширения както за Chrome, така и за Firefox. Още по-хубавото е, че тя блокира рекламите с автоматично възпроизвеждане и досадните изскачащи прозорци, които вероятно не умирате от желание да видите.

Защитавате данните си от изтичане на IP адреси

Дори ако използвате VPN, има възможност за изтичане на WebRTC в браузъра ви, което може да разкрие истинския ви IP адрес. Това не е забавно, като се има предвид, че всякакви досадници може да имат достъп до вашите чувствителни данни и да ги използват, за да Ви идентифицират. NordVPN разширението позволява деактивирането на протокола WebRTC, който Chrome и Firefox използват по подразбиране. Това е добър начин да се уверите, че вашата самоличност остава скрита.

 

 


X