Софтуер

Google демонстрира нова версия на платформата Android

CIO Media

На конференцията Google I/O в края на май, Интернет гигантът показа втората версия на мобилната платформа Android, разработвана под кодовото име Donut.

Според разработчиците, Java базираната операционна среда за мобилни устрийства е подобрена във всички нейни аспекти, а най-вече по отношение на възможностите за търсене. Сега вече потребителят може да търси информация едновременно в паметта на устройството и в Интернет, а за навигация по списъка с контакти и в медиатеката може да ползва ръкописно въвеждане.

 

 

 

Срокове за излизането на финалната версия на Donut на пазара не се съобщават. Няма информация и за това, кога ще бъдат в продажба устройства, базирани на новата платформа. За сега единствената компания, която е обявила намерения да пусне на пазара комуникатори на базата на Donut е Sony Ericsson.

По време на Google I/O бе анонсиран и специалния инструментариум за разработчици text-to-speech API. С негова помощ програмистите ще могат да включват към своите приложения средствата за търсене по гласови команди, развивани от Google.

 


X