Софтуер

Adobe придоби компанията за е-подписи EchoSign

CIO Media

е-подписAdobe Systems обяви, че е придобила EchoSign, уеб-базиран доставчик на електронни подписи и услуги за автоматизация. Сумата на сделката не е разкрита.

Компанията планира да интегрира технологията за е-подписи на EchoSign в платформата си за обмен на документи. Така ще се съкрати времето, цената и сложността на подписването.

В резултат на сделката Adobe смятат да прекъснат базираната в облака услуга за електронни подписи eSign, която пуснаха през май миналата година. Платформата в момента е в бета режим. “Потребителите на eSign ще се възползват от много по-богато и пълно продуктово предлагане за нуждите им, свързани с е-подписи”, коментира говорителят на компанията.

Технологията EchoSign, която в момента се използва от над 3 милиона потребители, ще бъде интегрирана с други услуги на Adobe, включително SendNow (за управление на прехвърлянето на файлове), FormsCentral (за създаване на документ) и CreatePDF (за правене на PDF документи).

Основателите и служителите в EchoSign ще се присъединят към Adobe, обявиха от компанията.

“Нашата обща цел е да направим използването на електронен подпис стандартен начин за хората да подписват документи и автоматизират работата с договори”, каза Джейсън Лемкин, изпълнителен директор на EchoSign в постинг в блога на сайта на компанията.

EchoSign предлага базирана на абонамент услуга за индивидуални потребители, малкия и среден бизнес и големи предприятия, която подпомага процеса на подписване на документи, автоматичното им съхранение и управление.

Придобиването на EchoSign е голяма възможност за Adobe. В САЩ всеки ден се изпращат стотици хиляди документи за подпис. Приходите на FedEx от разнасяне на пликове през 2010г. са 1,64 милиарда щатски долара.

Източник: IDG News Service


X