Софтуер

Facebook купи компанията friend.ly

CIO Media

Facebook придоби стартиращата фирма friend.ly, която създаде приложение, позволяващо на потребителите да задават въпроси на приятелите си в социалната мрежа.

Екипът на friend.ly обяви сделката в блог постинг в началото на седмицата, но не разкри финансови подробности около нея. От постинга става ясно, че въпреки че е собственост на Facebook, фирмата ще продължи да предоставя отделна услуга.

“Развълнуваме сме за придобиването, защото чувстваме, че двете компании имат допълващи се визии и гледат в една посока. Вълнуваме се, че се присъединяваме към толкова иновативна компания като Facebook”, се казва още в постинга. Екипът на friend.ly ще работи по нови проекти в рамките на социалната мрежа.

Friend.ly, разположена в Калифорния, е в бизнеса от две години. Екипът, който се състои от 10 човека, чрез продуктите си помага на хората да срещат други хора онлайн и да опознават по-добре приятелите си.

От Facebook също не разкриват подробностите около сделката и дали целият екип на новопридобитата компания ще бъде запазен. “Ние се възхищаваме на усилията на екипа на friend.ly и нямаме търпение да видим влиянието му върху начина, по който милиони хора във Facebook, се свързват и общуват едни с други”, коментира за Computerworld САЩ говорителят на социалната мрежа.

Източник: CIO Великобритания


X