Софтуер

Приложение на LinkedIn превръща визитните картички в електронни

CIO Media

LinkedInПрофесионалната мрежа LinkedIn активира приложението CardMunch за iPhone, което сканира хартиените визитни картички и автоматично ги превръща в контакти в профила на потребителя. Системата улеснява организирането на новите запознанства, с което мениджърите се сблъскват всеки ден.

CardMunch използва камерата на смартфона за заснемане на визитната картичка, която потребителят иска да запамети. Изображението автоматично се изпраща до Mechanical Turk – услуга на Amazon, която аутсорсва разнообразни задачи на специалисти в интернет пространството. Mechanical Turk вече спечели неодобрението на някои от потребителите, според които прехвърлянето на информация отнема прекалено  много време – от 45 минути до 12 часа.

От LinkedIn обясняват, че закснението е заради многото потребители, които все още физически въвеждат данните в социалната мрежа. След получаване на информацията, LinkedIn я включва във вашия профил. Ако новият ви познат няма такъв, вие може да го поканите да си направи.

Сред останалите функционалности на приложението е възможност за разглеждане на визитните картички само с плъзгане на пръста по екрана на смартфона, както и търсене по зададени име, адрес или бележки. Освен това апликацията поддържа и съхранява всичките ви контакти в уеб акаунта ви в CardMunch или във вашия iPhone в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Въпреки че CardMunch е полезен инструмент за организирането на контакти, все още има какво да се желае откъм възможности. Например по-удобно би било приложението да бъде част от мобилната версия на LinkedIn и така да се елиминира необходимостта от две апликации. Освен това CardMunch може включва възможност за оптическо разпознаване на символите и така информацията да се пренася веднага, ако потребителят не иска да я редактира.

LinkedIn придоби CardMunch в началото на 2011г. и наскоро обнови и обогати с нови функционалности приложението. В момента апликацията е безплатна, но е достъпна само в някои държави.

CIO САЩ


X