Софтуер

Microsoft пуска първото си офис приложение за iPad

CIO Media

Microsoft разработи обновление на приложението OneNote за iOS, което функционира на iPad и iPad2 в пълна резолюция. Това е единствената програма, която компанията е предоставила за таблета.

“Откакто пуснахме OneNote за iPhone преди година, получаваме молби на наши потребители за версия, която може по-лесно да се използва на големия екран на таблета”, пише Майкъл Олдънбърг от Microsoft в блога си. Обновление 1.3 включва няколко нови функционалности, сред които възможност за синхронизация на “тефтерите” на OneNote през безжичен интернет, както и по-добър дизайн, подходящ на възможностите на мобилното устройство.

Потребителите могат да синхронизират тефтерите си от OneNote на разнообразни устройства като iPhone, iPad и Windows PC. Те могат да използват безплатния сторидж на Microsoft – SkyDrive, и услугата за синхронизиране, добавя Олдънбърг в блога си.

Въпреки че OneNote 1.3 се води безплатно приложение, лимитът му се изчерпва на 500-ната бележка. Ако потребителят иска да продължи да го използва, трябва да плати.

Според информация в американските медии, Microsoft планира да пусне и версии на клиента Lync 2010 за iPhone и iPad. Lync е платформата на компанията за унифицирани корпоративни комуникации.

CIO Великобритания


X