Софтуер

Adobe разкрива подробности около Creative Suite 6

CIO Media

Adobe ще пусне на пазара пакет продукти Creative Cloud под формата на “софтуер като услуга” заедно с Creative Suite 6 през първото полугодие на 2012г. като част от стратегията си да предлага програмите с абонаментен модел.

Начините, по които се предоставят технологиите, постоянно се променят в посока таблети и мобилни устройства и онлайн, отбеляза старши маркетинг директорът на компанията Ерик МакКаши. Нужни са по-редовни обновления на инструментите на Adobe, които в момента следват цикъл за ъпгрейдиот  пет пъти в годината. Абонаментният модел е по-подходящ за микса от инструменти и услуги, които се предлагат в Creative Cloud. Creative Suite ще продължи да се предлага отделно, обясни МакКаши.

Creative Cloud бе обявен на конференцията Max на Adobe миналата есен. Той включва шеста версия на всички инструменти в Creative Suite Master Collection - Photoshop CS6, Illustrator CS6, InDesign CS6, Flash Pro CS6,  Dreamweaver CS6, Premiere Pro CS6, After Effects CS6 и най-новата версия на Acrobat Pro. Облачният абонамент предоставя достъп до програмите и от Windows, и от Mac.

Creative Cloud ще включва Muse, Edge, Photoshop Lightroom 4 и Touch Apps за таблети, InDesign. Приложението за фотография Photoshop Lightroom 4 и програмата за уеб анимация Edge ще бъдат в бета версия по време на пускането на CS6 и по-късно ще бъдат добавени към абонаментите на Creative Cloud.

Touch Apps - Photoshop Touch, Collage, Debut, Ideas, Kuler и Proto, в момента могат да се използват за таблети с операционна система Android и се очаква да бъдат адаптирани към iPad през втората половина на 2012г. Абонатите на продуктите на Adobe също получават 20GB сторидж с възможност за увеличение.

CIO САЩ


X