Софтуер

Двама от топ мениджърите на Apple напускат компанията

CIO Media

Скот Форстол, който отговаря за платформата iOS, и Джон Браует, търговски старши вицепрезидент, ще напуснат Apple в края на годината и началото на следващата съответно, съобщи компанията в понеделник.

Форстол е изиграл важна роля като старши вицепрезидент за софтуера iOS и е един от ключовите мениджъри на компанията. Той често е споделял сцената с покойния изпълнителен директор Стив Джобс при представянето на нови мобилни продукти. До напускането си в началото на следващата година той ще бъде съветник на Тим Кук, настоящия CEO на Apple.

Крейг Федерайт, вицепрезидент за Mac Software Engineering, вече ще ръководи развитието и на iOS, и на OS X. От Apple съобщават, че промяната ще улесни създаването на “най-добрите технологии и иновации за потребителите чрез двете платформи”. В момента се търси заместник за търговската позиция на Браует.

Напусканията на Форстол и Браует бяха обявени в контекста на преструктуриране в управлението на Apple. От компанията съобщават, че промяната ще засили съвместната работа на екипите на софтуерните и  хардуерните продукти и услугите.

Освен Федерайт, още двама мениджъри имат нови отговорности. Гуруто в дизайна Джони Ив ще ръководи Human Interface Design в цялата компания и ще  продължи да изпълнява задълженията си като мениджър на Industrial Design. Еди Кю, старши вицепрезидент на Internet Software and Services, ще отговаря и за продуктите Maps на Apple и гласовата интерфейс система на Siri.

IDG News Service


X