Софтуер

Cisco планира да купи компанията Composite Software

CIO Media

Придобиването на компанията Composite Software трябва да разшири портфолиото от услуги на Cisco с нови софтуерни инструменти и услуги за виртуализация на центровете за обработка на данни. Composite Software предлага програмна технология, която комбинира данни от различни видове и представя тези данни на потребителите като един виртуален тръст.

Както съобщиха от компанията, тази придобивка е в съответствие с развитието на единната платформа на Cisco и нейната стратегия в областта на софтуерните услуги (по същата причина Cisco наскоро придоби SolveDirect). Решението Composite Software за виртуализация на център за обработка на данни, в съчетание с платформата за интеграция на процесите SolveDirect ще позволи да се развиват функциите за интеграция на данни и работните процеси и ще осигури на специалистите по обслужването и бизнесмените полезна информация за вземане на решения в реално време.

След приключване на сделката, служителите на Composite Software ще влязат в състава на отдела за обслужване на Cisco. Той се оглавява от старши вицепрезидента на Cisco, ръководител на екипа по платформи за услуги Мала Ананд и генералния директор на групата по интеграционни технологии на Cisco Майк Фланеган. Съгласно условията на споразумението, Cisco ще придобие всички акции на Composite Software, заплащайки 180 милиона долара в брой заедно със стимули, насочени към запазване на персонала. Очаква се сделката по придобиването на Composite Software да приключи през първото тримесечие на финансовата 2014 година за Cisco, която започва на 1 август.


X