Софтуер

Проектът за евтиния 3D-принтер Buccaneer събра $1,44 млн. на Kickstarter

CIO Media

Проектът Buccaneer за разработка на 3D принтер прекрати събирането на средства в платформата за финансиране Kickstarter. В продължение на един месец кампанията донесе почти $1,44 млн., което е 15 пъти повече от планирания обем за финансиране в размер на $100 хи. По-рано пак в Kickstarter проектът за 3D принтера Form 1 събра около $3 млн., а проектът 3Doodler — около $2,3 млн.


С цена по-малко от $350 принтерът Buccaneer е привлекателен проект за много потребители, които се интересуват от 3D печат. Неговият производител - компанията Pirate3D, планира да достави устройството на 3 хил. участници в програмата в периода от декември 2013 г. до април 2014 г. Потенциалните потребители можеха да си поръчват модел на цена $247 или $347, което е изключително ниска сума в сравнение с предложенията на известни марки – например минималната цена на 3D принтерите MakerBot Replicator 2 и Formlabs Form 1 е над $1 хил.

3D принтерът на Pirate3D е с алуминиев корпус и визуално се съчетава отлично с Macbook. По точност на печата той е аналогичен с Replicator 2, но има по-малки размери и съответно позволява да се печатат обекти с по-малък мащаб.
Вижте на как работи Buccaneer на следващото видео.

X