Софтуер

VMware обещава бърза 3D графика на виртуални десктопи

CIO Media

По време на конференцията VMworld Europe компанията VMware анонсира нова версия на нейната платформа за виртуални десктопи Horizon View и обяви, че купува доставчика на десктопи като услуга Desktone. Според изявленията на представителите на VMware, технологията Virtual Dedicated Graphics Acceleration, която ще се появи във View 5.3, ще позволи най-съвременните приложения за 3D графика да бъдат изпълнявани на виртуални десктопи.

Относно покупката на Desktone – финансови подробности не се съобщават. В официалното съобщение до медиите се казва, че платформата Desktone ще позволи на VMware да предложи усъвършенствани инструменти за доставка на DaaS (десктопи като услуга) на повече от 11 хил. партньори и доставчици на услуги.


Компанията Desktone (Бостън, САЩ) е основана през 2007 г. Нейната платформа вече е сертифицирана за VMware vCloud, vSphere и Horizon View. Тя включва отделни виртуални среди, в които доставчиците на услуги могат да управляват множество потребители, а клиентите могат гъвкаво да мащабират системите, получавайки виртуални десктопи в режим на самообслужване. Интеграцията на услугите Deskton с “облачните” услуги на VMware дава възможност да се разшири наборът от приложения за крайни потребители, да се предостави по-високо ниво на гъвкавост, лесно разгръщане и ефективно управление на десктопите.


X