Софтуер

Apple придоби компания за 3D сензорна технология

CIO Media

Apple придоби PrimeSense, разработчик на 3D сензори, които позволяват на устройствата да реагират на промени в околната среда в три измерения. 

Не е известно за какви приложения Apple ще използва технологията PrimeSense, нито пък е известна цената, която е платена за израелската компания, базирана в Тел Авив. Говорителят на Apple Кристин Хюгет е разпространила чрез имейл стандартно официално становище на компанията след придобиването. 
"Apple купува понякога по-малки технологични компании и по принцип ние не дискутираме нашата цел или планове”, пише тя в съобщението. Apple, PrimeSense, 3D сензорна технология

Технологията PrimeSense е използвана в Kinect устройството за улавяне на движение в първоначалния Xbox от Microsoft.

Израелският вестник Calcalist съобщи за сделката преди около седмица, като назова сумата от 345 милиона долара, която Apple плаща за придобиването. 

По рано този месец от PrimeSense обявиха, че сензорната технология на компанията е използвана от компанията за 3D печат 3D Systems за нейния нов 3D скенер, наречен Sense.

PrimeSense е създадена през 2005 г. и работи като компания, която не разполага със свои производствени мощности, а изнася производството си на аутсорсинг. Технологията PrimeSense вече се използва в над 24 милиона устройства по света, позволявайки естествено взаимодействие между хора и устройства и между устройства и заобикалящата ги среда, се казва на уеб сайта на компанията. 


X