Софтуер

Google закрива услугата “изпълнение на желания”

CIO Media

Компанията Google закрива своята Интернет услуга Schemer. Съобщение за това е публикувано в Google+. Услугата ще спре да работи на 7  февруари 2014 г.

Google Schemer

Картинка от видеото, което рекламираше Schemer

До 7  февруари регистрираните потребители могат да изтеглят от Schemer своите лични данни. За целта те трябва да влязат на сайта на услугата и да изберат “Изпратете ми моите проекти” (Email me my schemes).

Услугата Schemer заработи през декември 2011 г. Тя беше предназначена да помогне на потребителите да осъществяват своите желания – например да опитат някакво ястие, да посетят едно или друго място, да се научат да свирят на някакъв музикален инструмент.
Като начало потребителите създаваха списък със своите желания. След това Schemer ги съветваше, кое от своите желания те могат да осъществят в дадения момент. При това се отчитаха местоположението на потребителя, времето на денонощието и атмосферните условия (например наличие на сняг, дъжд и т.н.).

В Schemer имаше и елемент на социални мрежи. Потребителите можеха да разчитат на съвети от приятели или от “експерти” – хора, които са запознати с дейността, която потребителят е пожелал да усвои.

Schemer можеше да се ползва в Web или чрез приложения за Android и iOS. От Google не съобщават по какви причини са решили да закрият услугата.

Впрочем Интернет гигантът периодично закрива услуги, които от негова гледна точка вече не са актуални. По-рано на 31 декември 2013 г., Google обяви че от 31 януари 2014 г. ще бъде закрита услугата Bump която която позволява на iOS и Android устройствата да разменят снимки и файлове чрез доближаване на двете устройства, споделяйки една и съща Wi-Fi мрежа.

Можете да си припомните видеото, рекламиращо услугата Schemer …  

X