Софтуер

Бил Гейтс се снима във вирусно видео с цел реклама

CIO Media

Как можете да накарате хората да посещават вашия нов web сайт? Отговорът на този въпрос вече е ясен и безспорен. Разбира се като запишете “вирусно видео” – т.е видео което хората да “се избиват” да видят и заради което да идват на сайта. Точно това направи Бил Гейтс.

В своето “вирусно видео”, основателят на Micrsosoft дава всичко от себе си без да се щади – снимал се е с какви ли не глупави перуки, с клоунски  очила и дори маскиран като кокошка. Всичко това той прави в името на голямата си цел да рекламира своя нов сайт за благотворителност GatesLetter.com.
Видеото е демонстрирано за първи път на ток-шоуто Late Night with Jimmy Fallon.

Разговаряйки с водещия, Гейтс каза, че има клип за сайта и го показа. На видеото, основателят на Micrsosoft не само демонстрира костюм на кокошка и странни шапки и аксесоари, но и постоянно повтаря името на сайта по един натрапчиво артистичен начин.
Обаче едва ли това има значение – щом Бил Гейтс е на видеото, няма начин то да не е вирусно – за първите 2 дни след пускането му то е гледано над 400 хил. пъти, а към момента на тази публикация вече почти 800 хил души са видели кокошия костюм на легендарната ИТ личност.

Вижте го и вие …


X