Софтуер

StorPool получи допълнително финансиране

CIO Media

StorPool Разработчикът на софтуер за дистрибутиранo съхранение на данни StorPool обяви, че компанията е затворила следващ рунд на финансиране. След разглеждане на няколко инвестиционни оферти българското дружество  подписа с инвестиционна компания, свързана със собствениците на един от глобалните лидери в хостинг индустрията SiteGround и 1H. Сделката е важна стъпка за StorPool и ще осигури ресурси за доразвиване на продукта и задоволяване на нарасналото му търсене на пазара.

Продуктът на StorPool все още се тества с първи клиенти, но той има значителни предимства от гледна точка на производителност, надеждност и ефективност. StorPool ще бъде една от първите фирми, които ще доставят изцяло софтуерно решение за съхранение на данни (т. нар. "software-defined storage", обясняват от компанията.
 
“Ние сме изключително щастливи да имаме толкова солидни партньори с доказан опит в ИТ индустрията. Финансирането ще бъде използвано за увеличаване на нашия екип и разработка на допълнителна функционалност, пожелана от клиенти”, коментира Боян Иванов, съосновател на StorPool.

“Продуктът на StorPool е наистина впечатляващ. Вярваме, че ще промени начина, по който бизнесът мисли за съхранението на данни. Със StorPool фирмите ще могат да постигнат производителност и надеждност, които в момента са немислими при съхранение на големи обеми от данни. Уверени сме, че тази технология ще е ценна за много бизнеси и сме развълнувани от новите възможности, които StorPool ще предложи в частност за уеб хостинг индустрията", заявяват от страна на инвеститора.

StorPool  е основана в края на 2011г. и е финансирана с дялова инвестиция от фонда LAUNCHub, като това е вторият "Series A" рунд за фирма от портфолиото на LAUNCHub за последните 6 месеца.

Можете да се запознаете с идеята на разраборваното от StorPool решение в следното видео:X