Софтуер

Google купи фирма, произвеждаща дрони с размер на Boeing 767

CIO Media

The Wall Street Journal съобщи, че Google е купила компанията Titan Aerospace, която се занимава с разработката на дрони, захранвани от слънчеви батерии, които летят на голяма височина. През миналата година Facebook се опита да купи същата фирма.


Какво ще прави Google с безпилотните летателни устройства? Може би ще ги използва за да предоставя достъп до Интернет в труднодостъпни райони, но това не е единствената възможност. С помощта на дроните Titan компанията може да получава, това което е най-важно за нея – информация от реалния свят.

Безпилотните устройства Titan са предназначени преди всичко за получаване на “висококачествени изображения на повърхността на Земята в реално време”. Не е трудно да съобразим, че с помощта на дроните Google Maps ще може да показва не статични, а динамични карти.

Нека отбележим, че сделката с Titan Aerospace не е първото доказателство за интереса на Google към производителите на роботи. Досега Интернет гигантът е придобил 13 такива стартъпа. Но този път не става дума за малки “роботчета” – най-малкият дрон Titan е малко по-голям от Boeing 767.

Вижте Titan на видео …
X