Софтуер

Microsoft принуждава потребителите да обновят Skype насила

CIO Media

Подразделението Skype на корпорацията Microsoft обяви, че отказва да поддържа старите версии на програмата за Microsoft Windows и Apple OS X. В близките няколко месеца потребителите на версиите 6.13 и по-ниски за Windows и 6.14 и по-ниски за Mac ще загубят възможността да влизат в своя акаунт, докато не си инсталират по-нова версия, съобщава американското издание на Computerworld, като цитира съобщение в блога на Skype.
Версията Skype 6.13 за Windows е пусната едва през януари 2014 г., а Skype 6.14 за Mac – през февруари 2014 г.

Skype

Потребителите на стари версии на Skype скоро няма да могат да влизат в акаунтите си

Според съобщението на Computerworld, от Microsoft твърдят, че решението за изключване на старите версии е продиктувано от грижа за потребителите. С това софтуерният гигант възнамерява да подтикне клиентите да използват нови функции, които не са налични в по-старите версии.

Сред функциите, които не са налични в старите версии са: изпращане на съобщения към абонати в списъка с контакти, които към момента са офлайн; цялостен преглед на историята на кореспонденцията на различни устройства и синхронизация на статуса на съобщенията (прочетено или не) на устройства от различен тип.

“Без паника – ако ползвате Skype за Windows или Mac, винаги можете безплатно да обновите програмата до последната версия. Препоръчваме ви да направите това днес, за да можете да ползвате услугата без прекъсване”, съобщават в блога на компанията.

Нека добавим, че неотдавна Microsoft принудително застави потребителите на Windows 8.1 да преминат към Windows 8.1 Update, като им даде срок до 10 юни 2014 г. Собствениците на PC-та, които не са инсталирали обновлението до указаната дата след това няма да могат да получават патчове.

Напомняме също, че компанията Skype бе купена от Micrоsoft през 2011 г. за $8,5 млрд. и сега е подразделение на софтуерния гигант.


X