Софтуер

Google купува платежната система Softcard

CIO Media

За да се конкурира по-успешно с Apple Pay, Google реши да засили своята платежна система Google Wallet, придобивайки компанията Softcard, която работи в областта на мобилните плащания. Сумата на сделката не се оповестява.

мобилни плащания


Softcard е съвместно предприятие на операторите AT&T, Verizon и T-Mobile. Услугите на компанията не са особено популярни заради технологичната изостаналост на платформата и слабата поддръжка на потребителите. Купувайки Softcard обаче, Google на практика сключва съюз с трима от най-крупните оператори и получава възможността да предоставя платежната си услуга Google Wallet предварително инсталирана на Android телефоните, които те продават на своите абонати. Също така, технологиите на Softcard ще бъдат използвани в Google Wallet.

Тази сделка е още един сигнал, че в пазара на платежните системи се очаква сериозна битка между няколко играчи, началото на която бе поставено от Apple, която миналата година представи свое решение. През миналата седмица Samsung съобщи за намерението си да придобие конкурента на Apple Pay – стартъпа LoopPay – и така да навлезе в пазара на платежните услуги. Сега, с поредната стъпка на Google може да се каже, че за Apple Pay се появи сериозен конкурент, който ще работи активно в най-близко бъдеще.


X