Софтуер

Бъдещите игри с виртуална реалност според Magic Leap

CIO Media

Компанията Magic Leap, за която не се знае много повече от това, че е старъп, работещ в областта на допълнената реалност и това, че Google и предостави финансиране в размер на $542 млн., публикува видео, демонстриращо идеите и за начина, по който ще изглеждат бъдещите игри с виртуална реалност.


Краткият видео клип е озаглавен “Просто друг ден в офиса на Magic Leap” ("Just another day in the office of Magic Leap") и показва графика на разширена реалност разположена в реална среда, която в случая е офиса на Magic Leap.

Във видеото, потребителят разглежда електронната си поща, която изплува в дясно от него във вид на холограми и се движи между различни папки за да намери играта, която иска да играе. След както кликне върху иконката на играта, тя се зарежда и потребителят попада във виртуална реалност.

След няколко секунди игра, която е наситена с действие, видеото свършва, като за финал на екрана се изобразяват логото на Magic Leap и логото на Weta Workshop.
Weta е компанията, която е създала специалните ефекти за филми като "Lord of the Rings" и "The Hobbit", а нейният основател, сър Ричард Тейлър, е член на борда на директорите на Magic Leap.

Не е ясно, дали и кога показаното във видеото би могло да бъде предложено на пазара, но е интересно да се знае, че има хора и компании, които работят върху технологии, които могат да променят радикално начина, по който използваме информационните технологии.

Все пак, когато гледате видеото имайте предвид, че то показва специални ефекти, а не “истинска” разширена реалност.
Както коментира потребител на страницата на видеото в Youtube, “Нека изясним, че това са специални ефекти, а НЕ РАБОТЕЩО ДЕМО. Не ми харесва, когато компаниите пускат неща, които заблуждават лесно хората, които не са част от 3D общността. Иначе, видеото е яко”.

След тази уговорка, вижте видеото:

X