Софтуер

pCloud – най-успешен стартъп проект за 2015 г.

CIO Media

Компанията за облачни услуги pCloud зае челната позиция в класацията на „Капитал“ – „Топ 10 стартиращи компании у нас за 2015 г.“
Стартъпът заслужено грабна признанието, след като отбеляза няколко значими успехи през изминаващата 2015 г., сред които финансиране от $3 млн., над 3 млн. регистрирани потребители, световно предизвикателство към хакерите – pCloud Crypto Challenge, както и постоянно растящият интерес от страна на българския и чуждестранния бизнес към b2b предложенията на компанията.

Тунио Зафер, pCloud


Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud, сподели: „За мен и моя екип е изключителна радост, че ще изпратим 2015 г. с пореден успех и признание, още повече, че тази класация е направена от една от най-сериозните български медии. Това е допълнителен стимул за нас да продължим да се развиваме и да се утвърдим сред най-добрите компании за облачни услуги в света.“

Наскоро и най-четеното списание в ИТ сферата в UK – PC Advisor –  включи pCloud в своята класация за най-добри сторидж услуги за 2015/2016 г., нареждайки компанията в ТОП 6 в бранша. pCloud е на 7-о място по уеб трафик на платформи, предлагащи клауд услуги, в света.

pCloud е компания, позната както в България, така и на пазарите в азиатските държави, Америка, Бразилия, Европа и Турция. Екипът на компанията продължава да доказва, че революционната услуга pCloud Crypto за защита на личните файлове не може да бъде хакната от нито един хакер в света. В обявения през есента pCloud Crypto Challenge вече са регистрирани над 2200 хакери от цял свят, но всички опити  до сега да бъде разбита криптоуслугата са неуспешни.


X