Софтуер

Ubisoft и SpectreVision в партньорство за виртуална реалност

CIO Media

Американската компания SpectreVision сключи партньорски договор с известния производител на игри Ubisoft за създаване, разработка и продуциране на оригинално и интерактивно съдържание за виртуална реалност. Съобщението за партньорството бе направено от Лиза Уолън, Изпълнителен директор на SpectreVision, по време на филмовия фестивал Sundance.

Според условията на договора двете компании ще създават, разработват и продуцират оригинално и интерактивно съдържание за виртуална реалност. Екипът на SpectreVision ще работи със студиото на Ubisoft в Монреал, FunHouse.

Ubisoft


Ubisoft е водещ разработчик, издател и дистрибутор на интерактивно забавление. Сред разработките на компанията са Assassin’s Creed, Just Dance, Tom Clancy’s видеоигрите, Rayman, Far Cry и Watch Dogs. Екипите в мрежата от студиа на Ubisoft по света, включително и разрастващият се екип на компанията в България, създават игри за всички популярни платформи - конзоли, мобилни телефони и таблети, и персонални компютри. За фискалната 2014-15 г. приходите от продажби на Ubisoft възлизат на €1,464 млн.

SpectreVision е основана през 2010 г. от Илайджа Ууд, Даниал Ноа и Джош Уолър.  В началото на своята дейност компанията си поставя за цел да разказва прочувствени истории, изградени около персонажите, които се изправят пред истински емоционални и обществени проблеми. Сред филмите създадени от SpectreVision са Cooties, A Girl Walks Home Alone At Night (номиниран за 3 награди на Independent Spirit Awards), Toad Road, LFO:The Movie and Open Windows, The Boy.
За първите пет години от своето начало SpectreVision разширява своя фокус, навлизайки в света на музиката, телевизията, гейминга и цифровите медии.
Ууд, Ноа и Уолър са отличени с Visionary Award филмовия фестивал Stanley през 2014 г. за приноса им в областта на независимите филми.

“Развълнувани сме да си партнираме с лидер в индустрията като Ubisoft, с които ще изследваме иновативна и бързо развиваща се технология каквато е виртуалната реалност. Разнообразието в портфолиото на Ubisoft със заглавия от Assassin's Creed до Zombi е предпоставка за идеално партньорство с творческата визия на SpectreVision. Заедно можем да разкажем много и уникални истории в един нов оригинален формат“, коментира Лиза Уолън.

„Като геймър от дълги години, аз съм преди всичко фен и последовател на Ubisoft.“, добавя Илайджа Ууд, „Така че да си сътрудничим заедно в сферата на виртуалната реалност ще бъде невероятно удоволствие!“  

“Вълнуващо е, че ще работим с екипа на SpectreVision за създаването на интерактивно преживяване във виртуалната реалност“, казва Патрик Плурде, вице президент на Ubisoft Монреал. „Тяхната експертиза в жанра на филмите на ужасите е много интересна за нас като разработчик на интерактивно забавление и с нетърпение очакваме да започнем работа заедно, която в крайна сметка ще предложи на феновете незабравими преживявания в света на виртуалната реалност.“

Накрая, след като става дума за виртуална реалност и забавление, вижте и следното видео.


X