Софтуер

Нов китайски технологичен инкубатор отваря врати в Лондон

CIO Media

Cocoon Networks, LondonНа 19 януари бе съобщено, че компанията Cocoon Networks открива фонд за рискови инвестиции с финансиране от $720 млн. Средствата са предназначени за подпомагане на европейски стартиращи ИТ компании. Главната квартира на новия фонд е в Лондон, съобщи сайтът ITEuropa.com.

Китайската технологична инвестиционна група Cocoon Networks се финансира от фондовете China Equity Group (един от първите инвеститори в системата за търсене Baidu) и Hanxin Capital (специализиран фонд за инвестиции в облачни и биотехнологии).

Cocoon Networks възнамерява да оказва финансова подкрепа на технологични компании, чиито продукти и услуги имат потенциал за активно разпространение на китайския пазар. На инвестиции от страна на новия фонд могат да разчитат начинаещи разработчици от различни сфери – финансови и биотехнологии, медицинско оборудване, иновации в сета на модата и т.н.

Съвместно с University College London, Cocoon Networks открива и бизнес инкубатор, който ще позволи на млади ИТ компании да започнат дейността си. Инкубаторът ще предоставя удобна инфраструктура за създаване на проекти, възможности за популяризиране на стартиращите фирми на пазара и за привличане на инвеститори. Наред с това, перспективните компании, планиращи да развиват бизнес на китайска територия ще получат съответна юридическа и практическа помощ.

“Фондът ще предостави средства за подпомагане на развитието на някои отлични технологии и иновационни проекти в Лондон и Великобритания. Фондът и инкубаторът ще информират голям брой китайски инвеститори за възможностите за приходи в бързо растящия технологичен сектор в Лондон. В допълнение, това ще помогне на много компании да се разрастват и да разширяват бизнеса си в Китай”, коментира изпълнителният директор на Cocoon Networks Джон Зай (John Zai).

Бизнес инкубаторът ще бъде разположен в сграда с площ над 6,5 хил. кв.м. Планира се там да “израстват” не само ИТ компании, но и талантливи студенти. Продуктите, създавани от стартиращи компании и индивидуални разработчици, ще се изпробват в началния етап от тяхното развитие в реални условия – за целта Cocoon разполага със собствени лаборатории за цифрови изпитания.

Източник: ITEuropa.com


X