Софтуер

VMware обяви решения за управление на дигитални работни среди

CIO Media

VMware представи нова платформа за създаване и управление на дигитални работни среди, наречена Workspace ONE и подобрения на две решения за виртуализиране на приложения и работни плотове – VMware Horizon 7 и VMware Horizon Air.  Благодарение на тях компаниите ще разполагат с повече сигурност и контрол, а служителите с нови възможности за достъп до ресурси през различни устройства.

Workspace One – управление и контрол на дигитални работни среди
Мобилните и облачните технологии трансформира начинът, по който служителите в компаниите използват работните ресурси, като приложения, данни, документи и услуги. Дигиталната работна среда е иновативно решение, което дава възможност на служителите да работят и взаимодействат с корпоративните ресурси, навсякъде, чрез всяко устройството и всяко приложение. От своя страна компаниите разполагат с интегрирано решение за контрол при достъпа до корпоративна информация и приложения.  


Workspace One е създаден с цел да задоволи нуждите на служителите за лесен и бърз достъп до ресурси и стремежа на компаниите осигурят високо ниво на сигурност. Платформата дава възможност на организациите да създават дигитални работни среди, достъпни от всякакви устройства и приложения, осигурявайки необходимия контрол на сигурността. Workspace One ще включва електронната поща на потребителите, календар, контакти, съдържание и чат приложения, които са допълнени с високо ниво на сигурност. Включени са и интеграции с  уеб приложения като Evernote и Gmail, както и инструменти на трети страни като Atlassian Jira и GitHub.

Служителите ще имат възможност сами да конфигурират лични или предоставени от компанията лаптопи, таблети или смартфони, за да достъпват чрез тях различни работни ресурси. При достъп чрез различни устройства всеки служител ще има свободата да избира нивата на ИТ ограничения според своите предпочитания, така че да бъде максимално продуктивен и да намали риска от загуба на информация.

VMware Horizon 7 и VMware Horizon Air
Благодарение на подобренията, VMware Horizon ще предложи най-обширното портфолио в индустрията от решения за виртуализация на приложения и работни плотове.

Двете обновени решения ще ускорят значително процеса на създаване на персонализирани дигитални работни среди. Технологията VMware Instant Clone Technology, с която разполагат  VMware Horizon 7 и VMware Horizon Air, дава възможност да се създават 2000 работни плота за по-малко от 20 минути.

“VMware Horizon 7 и VMware Horizon Air ще променят коренно традиционните приложения и десктоп виртуализацията чрез платформа, която е съвместима с хибридни облачни среди и работни натоварвания в облака или в устройства, разположени в конкретни локации. В допълнение VMware Horizon Air предоставя възможност за работа в хибриден режим, което ще опрости създаването на виртуален десктоп и приложения. Тя комбинира предимствата на хипер-конвергирана инфраструктура и Virtual SAN Ready Nodes с облачна платформа”, се казва в съобщението от компанията.

В България сред потребителите на решенията на VMware за изграждане на виртуална инфраструктура е например групата здравни заведения Сити Клиник. На международна конференция, проведена от VMware през октомври 2015 г., решението за десктоп виртуализация, изградено в Сити Клиник на базата на VMware vSphere и VMware Horizon View, е представено като една от трите най-добри практики за внедряване на тези технологии, редом с подобни решения, въведени във водещата фармацевтична и химическа компания Merck KgaA и в известният авиопроизводител Airbus.X