Софтуер

Google събира най-добрите си мениджъри в отдела за виртуална реалност

CIO Media

Амит Сингх започва работа в Google преди 6 години, като до тогава заема различни длъжности, включително ръководни, в Oracle в продължение на 20 години. Под неговото ръководство Google for Work пусна няколко важни корпоративни продукта - в частност версии на операционните системи Android for Work и Chrome for Work. По-голямата част от разработките на Google в областта на виртуалната реалност днес са ориентирани към потребителите. Не е изключено, назначението на Сингх да е знак за промяната в посоката на дейността на подразделението. 

GoogleПреди половин година ръководството на корпоративното направление в Google (в това число Google for Work) бе възложено на Даян Грин, която преди време е сред основателите на VMware. Тя ще координира работата на Google for Work до момента, когато бъде намерен заместник на Амит Сингх. Търсенето на кандидати вече започва, но все още не е известно дали от компанията ще поканят външен човек, или ще изберат новия мениджър сред собствените служители. 

Според съобщенията, по време на конференцията за разработчици Google I/O компанията ще представи нова платформа за виртуална реалност под името Android VR.


X