Софтуер

УниКредит обяви награда 50 000 евро за мобилни приложения

CIO Media

Най-добрата идея в тазгодишното състезание на УниКредит по разработване на иновации в мобилното банкиране Appathon ще получи голямата награда от 50 000 евро и подкрепа в реализацията на проекта. 

Участници от цяла Европа могат да се включат до 13 юли на www.unicredit-appathon.com

Конкурсът Appathon е подходящ за индивидуални разработчици на финансови технологии, но могат да се включат и стартъп компании.  
Втора награда на Appathon-a са 2 билета за световната конференция за финансови технологии и иновации Finovate, което ще се проведе в Лондон през февруари 2017 г. 
Трета награда са очила за виртуална реалност.
УниКредит започна за провежда конкурса Appathon преди 3 години. Това е  първото издание, в което кандидатстването се провежда изцяло онлайн, за да може участници от цяла Европа, включително България,  да имат достъп до него.
Тази година кандидатите за голямата награда имат 3 насоки, по който да работят: 
(1) приложения за нови услуги във връзка за директивата за платежни услуги (PSD2), 
(2) предложения за нови функционалности на виртуалния портфейл „Monhey”, който УниКредит предлага на клиентите в Италия, 
(3) бързи финансови решения за ежедневието (moment-based insights).
10 отбора ще бъдат избрани да покажат техните разработки в Милано на 20 юли.

 
Включилите се в състезанието по програмиране ще се съревновават в създаването на най-добрите приложения, които биха били успешно интегрирани към актуални технологични тенденции, включително и биометрични данни, мобилни портфейли и плащания, изкуствен интелект и банкиране през социални медии. 
За да се включат в състезанието по програмиране, участниците трябва да представят приложение, базирано на The Open Bank Project API (програмен интерфейс), разработен в базираната в Берлин софтуерна компания TESOBE Ltd / Open Bank.
Състезанието ще се проведе в контролирана среда, с използване на тестова база данни, която симулира реални ситуации. 

X