Софтуер

Visa пусна ваканционно приложение Travel Tools

CIO Media

Visa представи обновената версия на приложението Travel Tools, което улеснява и прави по-приятно пътуването. Апликацията Visa Travel Tools дава бърз и лесен достъп до инструментите на Visa за пътуване, както и опции за откриване на ATM, валутен калкулатор, помощ в случай на изгубена или открадната карта, ценни съвети как туристите да се разплащат. 

Обновеното мобилно приложение с нови функционалности идва тъкмо навреме за най-активната част от сезона на отпуските. Добавените справочници позволяват на туристите предварително да проверят доколко се приемат разплащателни карти на мястото, където отиват. Специално табло показва как картодържателите могат да се възползват от своите Visa карти в хотели, ресторанти и магазини, както и при пътувания с обществен и таксиметров транспорт. Ако пътуващите досега се чудеха дали такситата във Виетнам или ресторантите в Турция приемат Visa карти, приложението Travel Tools на Visa ще отговори на всички тези въпроси. Също така, през следващите няколко месеца хората, които използват приложението, ще имат достъп и до оферти и отстъпки по целия свят, предоставяни чрез услугите с геолокация.

 
Потребителите могат да изтеглят безплатно приложението Visa Travel Tool на съвместимо мобилно устройство от Apple App Store (за iPhone, iPad) или Google Play (за телефони и таблети с Android).
По повод пускането на обновеното приложение, Красимира Райчева, мениджър на Visa в България, коментира: “Visa Travel Tools може да бъде идеалният спътник за отпуската. Той помага на пътуващите да плащат за услуги в чужди страни като предоставя синтезирана информация на едно леснодостъпно място. Възможността да провериш предварително доколко може да плащаш с карта в определена дестинация чрез новите пътеводители ще намали необходимостта да се сменя валута в брой, понякога на неизгодни курсове.“

X