Софтуер

VMware ще предлoжи SDDC в облака на Amazon

CIO Media

На съвместна пресконференция на Amazon и VMware през миналата седмица, бе анонсирана новата услуга VMware Cloud on AWS, съобщава IDG News Service.

С това партньорство публичният облак на Amazon разширява допълнително своята привлекателност за корпоративните потребители, давайки им възможност да “вземат със себе си” популярната платформа за виртуализация на VMware, когато “се пренасят” в AWS. За целта компаниите са подготвили оптимизирани за облака версии на VMware VSphere, VSAN и NSX. Според представителите на VMware, потребителите на услугата VMware Cloud on AWS получават в публичния облак клъстер, на който работи пълен програмно конфигурируем център за обработка на данни (Software Defined Data Center, SDDC). 
 

Анди Джаси – CEO на AWS и Пат Гелсингер – CEO на VMware, по време на съвместната пресконференция в Сан Франциско на 13 октомври 2016 г. 

Новата услуга, която сега е в стадий на техническа опознавателна версия (technical preview) ще бъде собственост на VMware, но ще работи на специално оборудване в дейта центровете на AWS. 
Благодарение на сделката AWS става по-атрактивна за клиентите на VMware, които искат да изпълняват приложения в хибридни среди – да се управляват и облачни, и локални системи ще бъде възможно с помощта на VMware vCenter. При това в дейта центъра на клиента е достатъчно да бъде налице само vSphere, без останалите продукти от стека за програмно конфигурируем дейта център. С помощта на vSphere ще може да се пренася натоварване от локалния дейта център в облака и обратно. 
Подобна услуга се предлага в облака на IBM, но неин собственик е корпорацията, а не VMware. 
Партньорството за предоставяне на услугата VMware Cloud on AWS укрепва способността на Amazon да запази силни позиции в конкурентната надпревара с Microsoft, която рекламира предимствата на своя сървърен софтуер изтъквайки възможностите му за създаване на хибридни облаци. 

Следете публикациите в инфоцентър “Cloud Computing” на сайта www.cio.bg


X