Софтуер

Над половината CIO нямат официален план за дигитална трансформация

CIO Media

Въпреки доказателствата, че дигиталните инициативи могат да подобрят приходите на бизнеса, много компании продължават да избират да не прилагат официален, за цялата компания план за дигитална трансформация, според скорошното допитване CIO Jury на TechRepublic.


Попитани „Вашата компания има ли официален план за дигитална трансформация?“, седем лидери на технологични отдели отговарят с не, а петима дават положителен отговор.

Данните от това допитване отразяват скорошно проучване на списание Harvard Business Review и изследователския институт Genpact, от което става ясно, че само половината от компаниите имат цялостна бизнес стратегия. В това изследване 52% от компаниите заявяват, че техните CIO и CTO отговарят за създаването на дигиталната визия на организацията им, но това, че са изправени пред препятствия, като невъзможност да експериментират бързо по дигитални проекти, променя проблемите пред управлението и отделните групи в департаментите.

Тези технологични лидери в организациите, които нямат официални планове за дигитална трансформация твърдят, че те се фокусират върху различни инициативи. 


X