Софтуер

Accenture ще създаде 15 хил. нови работни места в САЩ

CIO Media

Accenture ще увеличи броя на своите служители в САЩ с 30% в рамките на следващите 3 години. С това, компанията реагира на призивите на американския президент Доналд Тръмп за развитие на бизнеса и работната сила в страната, съобщава Reuters.  

Според обявените планове, към края на 2020 г. компанията ще създаде в САЩ около 25 хил. нови работни места, като така персоналът и там ще достигне над 65 хил. служители. Предвижда се също за обучение на сътрудниците в САЩ да бъдат похарчени $1,4 млрд. 

 

Наред с това в Accenture възнамеряват да открият 10 центъра за иновации в различни американски градове, които да помогнат на компанията да привлече нови клиенти и да работи с тях в рамките на трансформацията на бизнеса с използване на нови технологии от типа на интелигентни анализи, решения за “Интеренет на нещата” и робототехника. 
Американският пазар е много важен за Accenture. Главната квартира на компанията се намира в Дъблин, Ирландия, но пазарът в САЩ генерира повече от половината от приходите и. 

 
Към момента служителите на Accenture по целия свят са над  394 хил., от които 140 хил. са в Индия.  
Както Accenture така и други американски компании от ИТ индустрията се оказаха под вличнието на политиката на Доналд Тръмп, насочена към създаването на нови работни места в САЩ. 
Американският Конгрес планира да задължи компаниите да удвоят заплатите на сътрудниците, които са привлечени за работа от чужбина с работни визи H-1B. Това ще направи привличането на чуждестранни специалисти по-малко привлекателно. 

X