Софтуер

4.8 млн акаунта в Twitter са ботове

CIO Media

Някой току що хареса вашия туит? Някой друг вече ви следва? Познавате ги, нали? Или не?

Те може да са ботове, като останалите 4.8 млн нереални потребители в Twitter, според ново проучване на Университета на Южна Калифорния и Университета на Индиана.

 

 

Проучването, за което е използвана система за проверка на над хиляда характеристики с цел установяване на бот-акаунтите в платформата за микроблогинг в шест категории, е установило, че между 9% и 15% от активните 319 млн. акаунта са ботове.

Това е почти двойно повече от досегашните предположения на компанията, която във финансовия си отчет за 2014 година съобщава, че 8.5% от активните акаунти може да са ботове.

Изследователите предполагат още, че данните за 15% са „консервативна оценка“, имайки предвид сложността на по-комплексните ботове, които може и неправилно да са идентифицирани като хора.

Не за първи път Twitter е обект на внимание относно ботовете. По-рано изследване на Университета на Южна Калифорния от миналата година е установило, че 19% от свързаните с изборите в САЩ туитове, направени за периода на проучването, са дело на бот-акаунти.  


X