Софтуер

IBM и университет в Дъблин ще си сътрудничат за опазването на водата

CIO Media

IBM и Градски университет на Дъблин (DCU) обедняват сили за сътрудничество в проект за използване на Интернет на нещата (IoT) в помощ за опазване на най-ценния природен ресурс от всички – водата. Университетът и технологичният гигант оповестиха споразумението си в Световния ден на водата (22 март), съобщава SiliconRepublic.Сътрудничеството им ще обедини работата на IBM Research в сферата на базирани на IoT когнитивни решения за околната среда с експертните познания и водещата роля в наблюдението на околната среда на Института за водата към DCU чрез университетския Национален център за сензорни научни изследвания (NCSR). Като част от програмата IBM се включва в Индустриалния консултативен съвет на Института за водата.

Съвместната работа ще се фокусира върху новоразработени сензорни технологии в DCU, за които се смята, че имат потенциала да следят няколко ключови аспекта на качеството на водата при цена, значително по-ниска от сега използваните комерсиални технологии. Това ново поколение от сензори, комбинирано с платформата на IBM за екологичен IoT може да помогне за осигуряването на значителни ползи за управлението на водата в глобален мащаб.

Използването на сензорите на DCU с машинното обучение и когнитивните технологии за Интернет на нещата на IBM ще има за цел подпомагане опазването и защитата на природните ресурси и решаване на проблеми с управлението на околната среда, като качество на водата както за питейна вода, така и за морската среда.

„През следващите няколко години, ние вярваме, че технологиите за Интернет на нещата ще играят важна роля в опазването на околната среда и природните ресурси“, каза Хари Колар, изтъкнат инженер, IBM Research.

„В IBM Research сме развълнувани да използваме опита на IBM в когнитивия и IoT за околната среда мониторинг и управление с Института за водата на DCU в помощ на развитието в бъдеще на управлението на водите“, допълва той.


X