Софтуер

Toyota ще развива свързаните автомобили заедно с Microsoft

CIO Media

Автомобилната индустрия преминава през дигитална трансформация. Технологията в автомобилите, които са свързани с интернет и могат да приемат услуги от облак възвестява нова вълна на иновации. В действителност, според някои оценки, през следващите три години над 90% от всички автомобили ще бъдат свързани. От забележително пестене на гориво, прогнозна поддръжка и системи за сигурност до самоуправляващи се автомобили, ние се намираме в критичен момент, който ще промени начина ни на шофиране.

 

 

Microsoft работи с водещите в света автомобилни компании и доставчици за осигуряването на тези технологии и услуги на клиентите. Компанията не произвежда автомобили но има голяма история в сътрудничеството с партньори в автомобилната индустрия за предоставяне на страхотни продукти и услуги, задвижващи автомобилния сектор. Например услугата Azure е водеща облачна платформа за автомобилната индустрия, отбелязват от Microsoft в своя блог.

„Свързаните автомобили представляват огромна възможност за автомобилната индустрия и в основата на това е софтуерно предизвикателство“, каза Пеги Джонсън, изпълнителен вицепрезидент Бизнес развитие в Microsoft. „Нашата мисия е да дадем на производителите на автомобили технология, която да им позволи да се фокусират върху създаването на още по-добро изживяване от шофирането за техните клиенти“, допълва тя.

Microsoft постигна споразумение с Toyota, което ще позволи на автомобилния производител да използва технологии на софтуерния гигант в своите коли. Чрез получаване правото да използва интелектуална собственост на Microsoft, японската компания ще може да използва патенти за Wi-Fi, софтуер за гласово разпознаване, сензори за движение, операционни системи и средства за съхранение и прехвърляне на файлове.

Като една от водещите автомобилни компании в света, Toyota вече е ценен партньор на Microsoft чрез своята програма Toyota Connected и по-рано въведения Azure IP Advantage.  


X