Софтуер

China Oceanwide придоби IDG

CIO Media

Китайската компания China Oceanwide Holdings Group Co ("China Oceanwide") оповести приключилото на 29 март придобиването на International Data Group ("IDG"). В резултат на сделката, China Oceanwide става контролиращ съдружник, с 90% дялово участие, на оперативния бизнес на IDG, включително International Data Corporation ("IDC") and IDG Communications ("IDGC"). Останалите 10% се държат от IDG Capital и миноритарния акционер IDG Ventures.

 

 

Прехвърлянето на дяловете е получило одобрението на Комисията за чуждестранни инвестиции в САЩ (CFIUS).

IDG е световен лидер в пазарните проучвания, една от първите американски компании за информационни технологии, управлява успешен бизнес за рискови инвестиции, медии.

Представители на висшето ръководство на IDG, включително бившия председател на IDG Уолтър Бойд и президентът на IDG и негов CFO Тед Блум, посетиха Пекин тази седмица да представят доклада за своята работа и да участват в оповестяване завършването на сделката.

Преди да бъде направено официалното съобщение, беше назначен нов Борд на директорите на IDG. За негов председател беше избран Жикиан Лу, председател на борда на China Oceanwide. Директорът и вицепрезидент на China Oceanwide Брет Бинг Лю беше избран за президент и председател на Изпълнителния комитет на IDG.

China Oceanwide е международен конгломерат, финансиран от Жикиан Лу. Централата на компанията е в Пекин. Дейността на China Oceanwide е добре структурирана и разнообразна. Тя включва дейности в сферите на финансовите услуги, недвижимото имущество, медиите, технологиите, стратегическите инвестиции. В резултат на това придобиване, China Oceanwide вече има 20 000 служители в цял свят. 


X