Софтуер

Apple обещава да произвежда устройства изцяло от рециклирани материали

CIO Media

В своя доклад за отговорност към околната среда за финансовата 2016 година, компанията Apple заявява, че ще установи „затворена верига за доставки“ и ще спре да използва изкопаеми природни ресурси, за да създава своите продукти на 100% от рециклирани или възстановими материали, включително алуминий, мед, калай и волфрам.

Това действително е променяща индустрията цел, но преди всичко Apple ще трябва да измисли как да го направи, съобщава iDownloadBlog.

 

 

„Един ден бихме искали да можем да създаваме нови продукти само от рециклирани материали, включително нашите стари продукти“, казват от компанията.

Признавайки, че климатичните промени са неоспорими и че ресурсите на Земята един ден ще свършат, Apple се пита „какво можем да направим за това във всяка сфера от бизнеса ни?“

Макар iPhone, най-добре продаваният продукт на компанията, да съдържа само малко количество подлежащи на рециклиране материали, Apple иска да промени това и да удвои използването на комбинация от рециклирани материали от доставчици и рециклирани материали от върнати стоки на компанията.

От миналата година насам, Apple използва своя рециклиращ робот Liam, който може да разглобява телефони iPhone и да извлича подлежащите на рециклиране компоненти, включително злато и мед от камерата, сребро и платина от платката, кобалт и литий от батерията. 


X